MENU

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΑΠΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΤΕΛΟΣ

Στο άρθρο του Μάρτιν Γούλφ, στους Financial Times με τίτλο «Χωρίστε βιαστικά και μετανιώστε με την ησυχία σας» 
παρομοιάζεται η σημερινή κρίση με τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και της πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα πριν το ξέσπασμα του Α'ΠΠ.

Η βρετανική εφημερίδα δίνει το πιο πλήρες στίγμα της διαπραγμάτευσης με το άρθρο του Γουλφ ο οποίος υποστηρίζει ότι κανείς δεν περιμένει «λευκό διαζύγιο» σε μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ στο σκίτσο του Ίνγραμ Πιν, που συνοδεύει το άρθρο του Γούλφ, ο Τσίπρας τραβάει το τουβλάκι της Ελλάδας από τοjenga της Ευρώπης στο οποίο κάθονται οι ευρωπαίοι ηγέτες.



Χαρακτηριστικές είναι οι έντρομες εκφράσεις των ηγετών της ΕΕ, όπως αυτή της Γερμανίδας καγκελάριου, η οποία κάνει απεγνωσμένα νόημα στον Έλληνα πρωθυπουργό να σταματήσει..

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΙΓΚΡΑΜ ΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ



Την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κουνά το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα και ο Γάλλος πρόεδρος τον παρακολουθεί έκπληκτος.

Βέβαια έχουμε και μιά ένσταση για το σκίτσο κατά την ταπεινή μας άποψη διότι τον Τσίπρα τον περιμένει ο Πούτιν με τραμπολίνο και το οποίο θα τον εκτοξεύσει οικονομικά, εφόσον φύγει από την ευρωζώνη και "πέσει"εκεί που πρέπει...

Συμπερασματικά: Είτε η Ελλάδα συμφωνήσει σε έναν - κάκκιστο και μνημονιακό - όπως όλα δείχνουν - συμβιβασμό είτε πάει σε ρήξη, το τέλος της ευρωζώνης είναι πολύ εγγύτερα απ΄ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. 


Το κοινό νόμισμα-φυλακή δεν έχει πια πολλή "ζωή"...