MENU

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! H Goldman Sachs προειδοποιεί εσπευσμένα τους πελάτες της για capital controls στην Ελλάδα

Απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα για πιθανούς ελέγχους κεφαλαίων στην Ελλάδα. 

Ειδικό ενημερωτικό σημείωμα όπου προειδοποιεί τους πελάτες της για το ενδεχόμενο επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα απέστειλε η Goldman Sachs.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους πελάτες που έχουν στο λογαριασμό τους ελληνικούς τίτλους, ο οίκος ενημερώνει για πιθανή επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων ή περιορισμών που μπορεί να επηρεάσουν τις εντολές πώλησης μετοχών, ομολόγων ή παραγώγων που διαπραγματεύονται στο ελληνικό Χρηματιστήριο Αξιών και Χρηματιστήριο παραγώγων.



Η Goldman εξηγεί ειδικότερα πως πιθανή αναστάτωση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να επιφέρει την επιβολή capital controls ή άλλους όρους που θα περιόριζαν την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων έξω από την Ελλάδα. Τυχόν επιβολή τέτοιων ελέγχων θα οδηγούσε κατά συνέπεια σε διακοπές ή καθυστερήσεις στις εκτελέσεις των εντολών πώλησης ελληνικών τίτλων.

Αναφορικά με το ρόλο της στην εκτέλεση εντολών, εκκαθάριση και άλλες σχετιζόμενες με τους ελληνικούς τίτλους υπηρεσίες η Goldman Sachs προειδοποιεί τους πελάτες της πως μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ορισμένους κινδύνους.

Εάν, για παράδειγμα, η GS δεν μπορέσει να μεταφέρει σε λογαριασμό εκτός Ελλάδος, εξαιτίας των capital controls ή άλλων περιορισμών, ποσά που καταβάλλονται σε αυτή για την εκτέλεση οποιασδήποτε εντολής πώλησης, η τράπεζα θα αναστείλει τις πληρωμές που ισοδυναμούν με τα έσοδα των πωλήσεων.
Επίσης, η GS θα αναστείλει την πληρωμή των εσόδων από εταιρική πράξη ελληνικών τίτλων που υπόκεινται σε Κατάσταση Μη Επαναπατρισμού Κεφαλαίων (συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών μερισμάτων ή τόκων).