MENU

Επιτέλους πλούσιοι

Αρχικά, να σου πω ότι το «Θα ήταν ωραίο να φτιάξουμε ένα δικό μας κράτος μέσα στο κράτος, για να τους πάρουμε την χώρα.» ακούγεται εξαιρετικό, όμως θυμίζει το Λάθε Βιώσας και παρ” όλο που συμφωνώ -ο άνθρωπος είχε ένα υπέροχο φιλοσοφικό σύστημα-, θα σε κατηγορήσουν για Επικούρειο.


Όμως, για άλλο σου γράφω. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος. Είμαστε πλούσιοι!

Βάσει του νέου νομοσχεδίου, εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ ετησίως -κοινώς γνωστά ως 1500 -1600 το μήνα- θα φορολογηθούν βαρύτερα, διότι, με βάση τον νέο νόμο, θα θεωρείται κανείς πλούσιος.

Επίσης, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα το οποίο όμως είναι αδιάφορο γιατί οι πλούσιοι σαν εμάς δεν τα λογαριάζουν τέτοια…


Στο θέμα μας, όμως.

Το όνειρο του μικροαστισμού γίνεται πραγματικότητα.

Με σκληρή δουλειά 30 χρόνια για να φτάσεις τα 20 και 25 χιλιάρικα το χρόνο επιτέλους θα είσαι πλούσιος.

Ήδη,, οι μικροαστοί οργανώνουν τις διακοπές τους φαντάζομαι στο Μόντε Κάρλο και στα Μπόρα-Μπόρα.

Θα αναβαθμιστούν και τα οχήματα εκεί έξω γιατί είχαμε βαρεθεί όλο κουβάδες 10ετιας, να ανοίξει λίγο το μάτι μας, βρε αδελφέ.

Βέβαια, ως πρώην μικροαστοί από εντιμότητα αλλά και ευγνωμοσύνη στον Τσίπρα, δεν θα φτιάξουν off-shore με βαθμιδωτές θυγατρικές από την Ολλανδία έως το Belize, για να μπορούν να φοροδιαφεύγουν ως κανονικοί και παραδοσιακοί κεφαλαιοκράτες.

Θα πληρώνουν κανονικότατα όλους τους φόρους τους!

Οπότε θα σωθούν και τα ταμεία.

Είμαι αισιόδοξος, η Ελλάδα αλλάζει, ή κοιτάζει την μεσαία της τάξη να διαλύεται και να βουλιάζει στο βούρκο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε οι μεγαλοαστοί να νιώσουν επιτέλους ασφάλεια από πιθανές κοινωνικές αλλαγές προωθούμενες από την μεσαία τάξη -που θέλει να γίνει αστική- και τους εξαθλιωμένους που θέλουν ψωμί.

Όχι τίποτα άλλο αλλά και ο Μπρεχτ το έλεγε ότι, αν δεν ξέρεις αν θα φας αύριο και είσαι μέχρι το λαιμό στο βούρκο, δεν γίνεται δουλειά· αλλά τι ξέρει και αυτός και η Ιωάννα των σφαγείων του;

Ευρώπη λοιπόν, χιλιάδες πλούσιοι Έλληνες, εθνική περηφάνια και ευρώ.

Χαίρομαι τα μέγιστα. Ίσως τώρα οι νέες επενδύσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάπτυξη να είναι και ελληνικές.


pitsirikos