MENU

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Ρωσική φρεγάτα έριξε πυρά για να μη συγκρουστεί με τουρκικό σκάφος

Θερμό επεισόδιο ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία σημειώθηκε σήμερα ανοικτά της Λήμνου.



Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήρωμα της φρεγάτας Σμέτλιβι αναγκάστηκε να κάνει χρήση προειδοποιητικών πυρών για να αποτρέψει τη σύγκρουση με τουρκικό αλιευτικό σκάφος σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από το νησί της Λήμνου .

Το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε τον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο για να του επιδώσει δημόσια διαμαρτυρίας και να ζητήσεις εξηγήσεις για το περιστατικό.

Το πρωί το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας εντόπισε ένα τουρκικό πλοίο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Το τουρκικό σκάφος δεν απάντησε στα μηνύματα μέσω ασυρμάτου που επιχείρησε το ρωσικό πλοίο, ούτε και στα σήματα που έγιναν με φώτα ή φωτοβολίδες.

Ενώ το τουρκικό πλοίο πλησίαζε το ρωσικό το πλήρωμα του Σμέτλιβι αναγκάστηκε να κάνει χρήση προειδοποιητικών πυρών όταν ήταν σε απόσταση 600 μέτρων για να αποφευχθεί η σύγκρουση. λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για να μην χτυπηθεί σκάφος.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αμέσως μετά τα πυρά το τουρκικό πλοίο άλλαξε πορεία και χωρίς να έρθει σε επαφή με το Σμέτλιβι συνέχισε να κινείται σε απόσταση 540 μέτρων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ οι ρωσοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίση μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την τουρκική αεροπορία πάνω από τη Συρία.


crashonline