MENU

Κι άλλα "καλά" νέα: Έρχεται επιδημία χολέρας από το Ιράκ

Kαμπανάκι κινδύνου για επιδημίες χολέρας από το Ιράκ χτύπησε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος της Υγείας:

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είπε, στο Ιράκ εντοπίστηκαν 2.724 κρούσματα χολέρας σε 17 νομούς, εκ των οποίων τα 2 κατέληξαν σε θάνατο. 


 Ετσι το Τουρκικό υπουργείο Υγείας προειδοποίησε τους πολίτες που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό να πάρουν προληπτικά μέτρα κατά του κίνδυνου της χολέρας (επιδημίας).

 Ο Γενικός Διευθυντής Υγείας Συνόρων και Ακτών του Υπουργείου Υγείας κ. Χουσέμ Χατίπογλου δήλωσε, σύμφωνα με την τουρκική κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι στις χώρες όπου είναι δύσκολο να βρεθεί καθαρό νερό και δεν έχουν αναπτυχθεί τα συστήματα αποχέτευσης μπορεί να υπάρξουν επιδημίες χολέρας ευρείας κλίμακας. Και κάλεσε τους πολίτες του θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πρέπει να προσέχουν πολύ στα μέτρα πρόληψης κατά της επιδημίας της χολέρας.

 «Δεν πρέπει να τρώγονται τα άψητα τρόφιμα, δεν πρέπει να καταναλώνονται τα ωμά φρούτα και λαχανικά και πρέπει να καταναλώνονται τα νερά και τα ποτά που είναι σίγουρα καθαρά» είπε ο κ. Χατίπογλου. Στις δηλώσεις που προέβη ο Τούρκο αξιωματούχος τόνισε πως παρατηρούν όλες τις λοιμώξεις και επιδημίες που εξελίσσονται στον κόσμο.

 Η Ελλάδα Τα στοιχεία αυτά που επισημάνθηκαν από την πλευρά της Τουρκίας, ανεξάρτητα αν κρύβουν πίσω τους τυχόν σκοπιμότητες, σίγουρα πρέπει να ειναι γνωστά στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

 Και μπορεί μεν εμείς να μην έχουμε κοινά σύνορα με το Ιρακ, ούτε τον ίδιο αριθμό επαφών (εμπορικές, οικονομικές κλπ) όπως μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ, ωστόσο η παράμετρος της λαθρομεταναστευτικής ροής από την χώρα αυτή προς ΕΕ μέσω Ελλάδας, δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

pronews.gr