MENU

Γερμανία: Από τους κύριους συντελεστές των Εθνικών μας καταστροφών στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία! Άγνωστες πτυχές.

Φαίνεται δυστυχώς πως η ιστορία για εμάς τους Έλληνες έχει κοντά ποδάρια, με αποτέλεσμα η ιστορία να επαναλαμβάνεται, και να είμαστε
 υποχρεωμένοι δυστυχώς να την ξαναζήσουμε. 

Αυτό παθαίνουμε εμείς σήμερα,είναι ότι ξαναζούμε την ιστορία,μια ακόμη εθνική καταστροφή με κύριο υπαίτιο πάλι την Γερμανία τον πιο ισχυρό παίχτη της Ευρώπης
.
Εκτός από τις γνωστές πτυχές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου που η Γερμανία κατέσφαξε καταλεηλάτησε και κατέστρεψε όλες ανεξερέτως τις υποδομές του Ελληνικού κράτους υπάρχουν και άγνωστες για πολλούς πτυχές τις ιστορίας εναντίον της Ελλάδας,με αποκορύφωμα την  καταστροφή της Μ. Ασίας. 


Ανέκαθεν σημαντική ήταν η προσφορά των Γερμανών προς τους Τούρκους.

Άγνωστος δυστυχώς  για πολλούς,είναι και ο  Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897 (γνωστός επίσης ως Πόλεμος των τριάντα ημερών.

 Ο πόλεμος αυτός, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, με δεδομένο ότι δεν δόθηκε ποτέ διαταγή επίθεσης στο στρατόπεδο των Ελλήνων, "ακήρυχτος" όπως τον χαρακτήρισε η τότε ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, στην ουσία "οθωμανική εισβολή" κατέληξε σε ήττα της Ελλάδας και στην υποβολή της σε διεθνή οικονομικό έλεγχο ύστερα από απαίτηση της Γερμανίας.

Ο πόλεμος του 1897 απετέλεσε την πρώτη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας 67 χρόνια μετά από την απόκτηση της ανεξαρτησίας της, κατά την οποία και δοκιμάσθηκε σε εκστρατεία τόσο ο τότε πολεμικός μηχανισμός της όσο και το πολεμικό δυναμικό της, με ό,τι ατέλειες και αδυναμίες παρουσίαζε.Στα θετικά αν μπορεί κάποιος να βρει θετικά σε έναν πόλεμο  ήταν η άμεση προετοιμασία και της Ελλάδας για τους Βαλκανικούς πολέμους που κατέληξαν τουλάχιστον για την ίδια νικηφόροι.

Αλλά η σημαντικότερη συνεισφορά των Γερμανών προς τους Τούρκων είναι και αυτή  που όσο και να φαίνεται παράξενο, οδήγησε την Ελλάδα στην Μικρασιατική καταστροφή με την αναδιοργάνωση του Τουρκικού στρατού και τον προσχεδιασμένο  διωγμό των Ελλήνων.

Εκεί  στον χώρο που έλαμψε ο Ελληνισμός την Μικρά Ασία, εκτός από την πολιτική γενοκτονιών που είχε υιοθετήση η Τουρκία τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν δυσάρεστη τροπή με την είσοδο της ανερχόμενης τότε Γερμανικής δύναμης

.Μεταξύ άλλων διεισδύουν οικονομικά στην τότε Οθωμανική αυτοκρατορία έναντι παροχών, Γερμανοί τραπεζίτες,επιχειρηματίες και τεχνικοί, που ανέλαβαν τότε το τεράστιο έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Κωνσταντινουπόλεως Βαγδάτης.

Έναντι αυτού του έργου δόθηκαν στον Κάιζερ τα ανυπέρβλητα γλυπτά της Περγάμου, και πλείστα άλλα που αποτελούν τον κυριότερο αρχαιολογικό πλούτο των Γερμανικών μουσείων.

Αλλά η σημαντικότατη προσφορά όπως είπαμε, των Γερμανών προς τους Τούρκους είναι η αναδιοργάνωση του Τουρκικού στρατού και η προετοιμασία του για πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, κυρίως από τον Γερμανό στρατηγό Λίμαν φον Σάντερς ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του πλήρους διωγμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας ιδίως αυτών που κατοικούσαν στα δυτικά παράλια.

Βέβαια οι διωγμοί κατά των Ελλήνων πάντα υπό την καθοδήγηση πάντα Γερμανών συμβούλων είχαν αρχίσει πιο παλιά από το 1895 με καθοδηγούμενους νόμους εναντίον του Ελληνικού επιχειρηματικού και εργατικού κεφαλαίου,καθώς και τους διωγμούς των ανθρώπων του πνεύματος.Τότε ήρθαν και οι πρώτοι Έλληνες πρόσφυγες από την Τουρκία.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γωστά.