MENU

Ο Κοτζιάς έχει δημοσκοπήσεις για Σκοπιανό που δείχνουν ότι το 47% είναι υπέρ της συμφωνίας!

«Δεν θα αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο «Μακεδονία», είπε ο Νίκος Κοτζιάς - «Δεν παίρνουμε εμείς ρίσκο στην συμφωνία αλλά τα Σκόπια» - «Δεν δώσαμε όνομα, το πήραμε πίσω» - «Εμείς δεν έχουμε λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα»

- Θα περάσει η συμφωνία από την Βουλή - Η πορεία των Σκοπίων θα ανακοπεί αν δεν εκπληρώσουν αυτοί τις προϋποθέσεις - «Υπάρχει ένας κόσμος ακροδεξιός - Λειτουργούν ως τάγματα εφόδου»


«Τελείωσε ένα από τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει οτι εμείς δεν φτιάξαμε πρόβλημα αλλά το λύσαμε. Κάθε αλλαγή προκαλεί ανασφάλεια». Με αυτή την φράση ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Κοτζιάς έκανε και μια αποκάλυψη. Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο κόσμος διαφωνεί με την συμφωνία, ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Αυτή που μου λέτε είναι παλιά. Είναι τριών χρόνων. Εχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ηταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%».

Μάλιστα έφερε και παράδειγμα από την καθημερινότητα. «Ο άλλος», είπε, «πάει και παντρεύεται και αναρωτιέται αν κάνει το σωστό. Έχουμε μια μανία στο Νότο της Ευρώπης. Ερωτεύεται μια νεαρά έναν νεαρό και παντρεύονται. Και κάνουν και παιδί και μετά έρχεται ο καυγάς. Ο γιος ποιανού παππού το όνομα θα πάρει; Φτάνουν μέχρι και το διαζύγιο. Τελικά αν βρουν λύση καταλήγουν στην σύνθετη ονομασία. Και του ενός παππού και του άλλου».


Ο κ. Κοτζιάς είπε ακόμα ότι οι σκοπιανοί υπέγραψαν οτι η δική τους ιστορία δεν εχει καμια σχέση με την δική μας. «Για πρώτη φορά οι σκοπιανοί αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία», είπε.

Πρόσθεσε ότι άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου τους. Στο ερώτημα τι θα γίνει αν το ξαναλλάξουν, τότε απάντησε: «Κι εγω μπορώ να σας πω οτι μπορούμε να μπούμε στην Σμύρνη ανα πάσα στιγμή. Όποιος αλλάξει το όνομα είναι γελοίος».

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα ότι έχει μπερδευτεί η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας με την γεωγραφία. «Ομολογούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Αυτή την κατάκτηση θα έπρεπε να μας την αναγνωρίσουν», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το δικό μας όπλο είναι το διεθνές δίκαιο. Το Βουκουρέστι το 1913 έσπασε την γεωγραφική Μακεδονία στα 4. Εφτιαξε την ελληνική Μακεδονία. Όποιου δεν του αρέσει αμφισβητεί και την δημιουργία της ίδιας της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Για το θέμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Το δημοψήφισμα είναι δέσμευση των άλλων. Εμείς τέτοιο θέμα δεν έχουμε. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα κάνουν γιατί πρέπει να διευκολυνθούν για τις συνταγματικές αλλαγές. Εμείς δεν αλλάζουμε το σύνταγμά μας και ούτε το όνομα της χώρας μας. Κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να είναι εχθρός μας αυτή η περιοχή. Θέλουν να κάνουμε πόλεμο και να την καταλάβουμε».

Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στα όσα του καταλογίζουν για υποχωρήσεις είπε ακόμα: «Εκανα μια διεθνή συμφωνία που πήρα erga omnes χωρίς αλυτρωτισμούς. Έπρεπε να πάρουν κι αυτοί κάτι». Πρόσθεσε ότι δεν θα αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο υπουργός Εξωτερικών, είπε ακόμα ότι «υπάρχει ένας κόσμος που εκφράζει την αγωνία του και υπάρχει και ένας κόσμος ακροδεξιός που είχε συγκροτηθεί και πάνω και στο Σύνταγμα ως τάγματα εφόδου».

Ο κ. Κοτζιάς άφησε αιχμές και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «ενημερώσαμε τα κόμματα για το Σκοπιανό αλλά αυτοί είχαν πάρει απόφαση να ρίξουν την κυβέρνηση».

Αναρτήθηκε από kapistrinews